søndag den 19. august 2012

Krigsskibet Absalon

Jeg har i dag været til åben skib, på krigsskibet Absalon. Absalon er et af de skibe der sejler nede ved Afrika's Horn og er med i antipiratoperationer. 
Det var en selvstændig rundvisning, det vil sige at man selv bestemte hvor meget tid man ville bruge de forskellige steder. Der var dog afspærringsbånd de steder man ikke måtte gå hen, men ellers var det tilladt at bevæge sig rundt hvor man ville. Rundvisningen startede med at man kom ned i lastrummet, hvor de bla. har pirater siddende, hvis de selvfølgelig har fanget nogen, og der var også nogle borde hvor de havde nogle våben til at ligge som man kunne se, røre ved og evt. få taget et billede med dem. Der var også borde med deres fulde uniformer, med skudsikre veste, hjelme og hvad de ellers har på. Borde med alt deres dykkerudstyr, brandtøj og de medfølgende redskaber dertil, der var bla. en varmesøger, det var ret sjovt og pege den rundt på alle der nu gik rundt. 
Det næste sted man kom hen, var op på helikopterdækket/flexdækket, hvor man kunne se alle de forskellige signal flag og almindelige flag fra forskellige lande og selvfølgelig hvor helikopteren står og lander. Derefter kunne man gå videre op og se hvor de affyrer deres harpoon missiler fra. Videre derfra kommer op på et lille dæk, lige før indgangen til det man kalder "broen" hvor bla. kaptajnen sidder. Det er der billede nr. 2 er taget, hvor jeg selv er med på billedet og er ved at kigge igennem sigtekornet på en . 50 maskinpistol. (har jeg ladet mig fortælle) Inde på broen kunne man se diverse skærme, knapper og selvfølgelig kaptajnens stol, som jeg i øvrigt var oppe og sidde i og hold da op hvor man sidder godt! Heldige mand, men at sidde godt er vel et must når man styrer et 137 meter langt krigsskib nede blandt en masse pirater.

 Hvis man havde spørgsmål, var alle de søde (og mange af dem flotte og tatoverede) sømænd mere end villige til at svare på spørgsmål og de fortalte også lystigt om deres oplevelser og rutiner, til dem der ville lytte. 
Der var dog stor dele af skibet man ikke måtte se, jeg synes det kunne have været spændende at se kontrolrummet og hvor de sover og spiser. 
Det var spændende at se, det er helt klart noget jeg vil anbefale andre at gøre, hvis de får muligheden! :)


- I never travel without my diary. One should always have something sensational to read in the train.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar